پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

از آنجایی که کلیه ها یکی از اعضای محرک خون ساز هستند ، به دلیل بالا رفتن اوره خون و دفع پروتئین، کلیه ها دچار نارسایی شده، هورمون محرک خون ساز تولید نمی شود

 



 





فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد ، سه علامت اصلی دیابت را پرخوری پرنوشی و پرادراری عنوان کرد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر صدراله محرابی افزود: از آنجایی که کلیه ها یکی از اعضای محرک خون ساز هستند ، به دلیل بالا رفتن اوره خون و دفع پروتئین، کلیه ها دچار نارسایی شده، هورمون محرک خون ساز تولید نمی شود از طرفی با بالا رفتن اوره خون و دفع پروتئین، فرد دچار بی حالی، بی اشتهایی، ورم صورت و اندام ها، کبودی و خارش بدن،  تنگی نفس، بی حسی دست، پا و صورت می شود. (بخصوص در دیابت نوع یک)


وی تصریح کرد: کلیه ها تولید کننده ویتامین D هستند که این ویتامین باعث جذب کلسیم می شود بنابراین وقتی کلیه ها مشکل پیدا می کنند ویتامین D در بدن خوب تولید و جذب نشده و پوکی استخوان را  تشدید می کند.


وی با اشاره  به اینکه با غربالگری دیابت در مراکز بهداشتی –درمانی علاوه بر شناسایی بیماران در سنین پایین، تعداد بیشتری از دیابتی های استان شناسایی می شوند ، اظهار کرد: آمار استان مانند آمار سایر استان ها بوده یعنی  14 تا 15 درصد جمعیت  بالای 30 سال دیابت دارند  که در کل میزان ابتلاء در استان 7 تا 10 درصد جمعیت را شامل می شود.


وی گفت: در حال حاضر 150  بیمار دیالیزی در استان داریم  که 70 بیمار دارای کلیه پیوندی هستند و از این تعداد حدود 30 درصد بیماران دیالیزی و پیوندی، دیابتی بوده که دچار نارسایی کلیه شده اند یعنی 50  درصد  از بیماران نارسایی کلیه که در استان وجود دارند  تحت عمل پیوند کلیه که درمان استاندارد و نهایی کلیه است قرار گرفته اند.


مصرف داروهای گیاهی به طور متعادل و به شرط شناخت خواص آنها بلامانع است


دکتر محرابی ابراز کرد: از آنجایی که داروهای گیاهی طب مکمل هستند و خیلی از آنها در کشور ما استفاده می شوند، می توانند بر روی قند و چربی خون که به عنوان فاکتورهای خطر دیابت هستند اثرات کاهنده داشته باشند و در مجموع اغلب داروهای گیاهی تلخ یا ترش به شرط اینکه مصرف آنها متعادل بوده  و بیش از حد مصرف نشوند، می توانند موجب کاهش چربی و قند خون شوند.


وی تصریح کرد: معمولا عوارض داروهای گیاهی کمتر از داروهای شیمیایی است زیرا مثلا در 100 گرم  عصاره داروی گیاهی ممکن است 5 میلی گرم مواد کاهنده قند باشد ولی در یک قرص ممکن است 100 میلی گرم مواد کاهنده وجود داشته باشد  بنابراین در تمام دنیا در اغلب بیماری ها تمایل به استفاده از داروهای گیاهی افزایش پیدا کرده است اما نباید فراموش کرد که استفاده زیاد از داروهای گیاهی می تواند عوارض کلیوی و کبدی به دنبال داشته  یا  داروهای تلخ و ترش باعث عوارض گوارشی و معدوی زیاد شود.


دکتر محرابی با بیان اینکه  هر چند عوارض  قند میوه جات کمتر ازعوارض قند های مصنوعی است توصیه کرد: باید از خوردن میوه جاتی مانند هندوانه، طالبی، زردآلو و سیب که شیرین هستند اجتناب کرده و  بیشتر سبزی، گوجه، خیار و کاهو استفاده کرد.


به گفته ی این فوق تخصص کلیه و مجاری ادرار دانشگاه علوم پزشکی استان، قندهای مصنوعی مانند شکلات ها و نبات ، زودتر به گلوکز تبدیل می شوند و افراد دیابتی نباید از آن ها استفاده کنند.